Onbegrepen klachten, allergieën en histamine intolerantie
Mijn werk in de voedingsbranche is niet zomaar ontstaan. Al bijna mijn hele leven worstel ik met verschillende klachten op het gebied van voeding en allergie.
Onbegrepen, a-typische klachten met een wisselend beeld (blozen, rode vlekken, jeuk, netelroos, onrust, zwellingen, vermoeidheid, etc.); telkens leek ik opeens weer voor iets anders allergisch te zijn.
Een jarenlange zoektocht heb ik achter de rug, met steeds wisselende grote voedingsaanpassingen.
Dit geeft (en gaf) soms complexe uitdagingen, zowel in mijn eigen keuken als op sociaal gebied, zoals uit eten gaan, bij anderen gaan eten, wat mee te nemen onderweg als je een dag op pad gaat en op vakantie gaan.
Gelukkig ben ik creatief in de keuken en vond ik steeds weer mijn weg. Die reis, vol experimenteren, leren en aanpassen, heeft mij niet alleen geholpen om mijn eigen situatie beter te begrijpen, maar heeft me ook op mijn huidige professionele pad gebracht.
Door mijn kennis en ervaring in voedingsleer heb ik vroeger in mijn praktijk en als docent voedingsleer veel mensen mogen helpen met ingewikkelde voedingsaanpassingen om weer volwaardig te kunnen eten op een manier die past bij hun situatie.
Inmiddels lijkt mijn persoonlijke zoektocht op het gebied van voeding en allergie zowel tot een einde als tot een nieuw begin te zijn gekomen. Alle klachten, klein en groot, blijken namelijk helemaal niet zo willekeurig.
Histamine is mijn sleutel.
Dit grote inzicht bracht opluchting, maar ook een enorme nieuwe uitdaging met zich mee. Fijn om eindelijk antwoorden te krijgen; eten en drinken voelde jarenlang als een soort Russisch roulette.
Maar het hele verhaal rond histamine en mestcellen is zó groot en complex dat zelfs ik, met al mijn kennis en ervaring, soms door de bomen het bos niet meer zag (en zie).
Daarom ontstond een nieuwe missie: een platform creëren met een uitgebreide database aan kennis over histamine en alles wat daarmee te maken heeft. Een plek binnen mijn academy waar ik iedereen kan helpen die deze worsteling ook doormaakt.
Met een bibliotheek aan theoretische informatie en praktische tips en een persoonlijk plan van aanpak om anderen te helpen hun weg te vinden in de 'histamine strijd'.
Mijn reis heeft me gebracht tot waar ik nu sta. Ik weet hoe het is om te worstelen met voeding en heel veel daaraan gerelateerde klachten, om je onbegrepen te voelen en om telkens opnieuw te moeten beginnen met van alles en elke keer weer de deksel op m'n neus te krijgen.
Gelukkig weet ik inmiddels ook hoe het is om eindelijk antwoorden te krijgen en weer een nieuwe missie te hebben om grip te krijgen op mijn voeding en gezondheid. En dat is precies wat ik iedereen die voor dezelfde uitdaging staat ook gun.
Sta jij ook voor een histamine uitdaging?
Neem vooral een kijkje in mijn academy!