CRBKO erkend docent voeding en leefstijl!
Nanna van den Nieuwendijk - docent voeding en leefstijl
Nanna van den Nieuwendijk - docent voeding en leefstijl
Nanna van den Nieuwendijk - docent voeding en leefstijl

Auteur en docent vakopleiding BGN Gewichtsconsulent (maart 2021 – heden)

De vakopleiding Gewichtsconsulent bij SUMMA&Bedrijf is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Deelnemers kunnen na het behalen van het landelijk examen meteen starten met een eigen praktijk als gewichtsconsulent en na registratie bij BGN worden de consulten door meerdere zorgverzekeraars erkend. Deze opleiding leidt op tot een echte vakprofessional. De inhoud van de opleiding beslaat alles wat nodig is om aan de slag te kunnen als gewichtsconsulent.  Onderwerpen als voedingsleer, anatomie, levensmiddelenleer, gedragsverandering en coaching en alles over het starten van een eigen praktijk.

Docent voedingsleer POST-HBO GLI voor fysiotherapeuten (2019 – heden)

Bij opleidingsinstituut Viaperspectief doceer ik het onderdeel voedingleer van de basiscursus gecombineerde leefstijl interventie GLI. Deze cursus is de eerst erkende verkorte post HBO opleiding tot leefstijlcoach voor fysiotherapeuten in Nederland. De opleiding is geaccrediteerd is met 39 punten door KNGF & Claudicationet. Na het volgen hiervan kunnen fysiotherapeuten de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) aanbieden in hun praktijk. Sinds januari 2019 wordt deze gecombineerde leefstijl interventie door de zorgverzekeraars in het basispakket vergoed.

Nanna verzorgt sinds 2019 een cursusdag over ‘voeding’ in een vierdaagse post-hbo cursus over leefstijl voor fysiotherapeuten. Het is een intensieve cursusdag waarin Nanna  een stevige theoretische basis meegeeft gekoppeld aan een interessante vertaling naar de praktijk. Inmiddels ontvingen 800 cursisten het certificaat ‘leefstijlcoach’; het thema voeding is voor de deelnemers één van de meeste interessante onderdelen! In de samenwerking met Nanna waardeer ik haar voorbereiding en haar flexibiliteit. Ze zoekt naar het optimale in haar cursusdag, is toegankelijk voor cursisten en geeft zich voor meer dan 100%.” Vincent Kortleve, Eigenaar Viaperspectief

Onderwijsontwikkelaar en docent
MBO niveau 4 (BOL) Voeding- en Leefstijl adviseur (2020)

In september 2020 startte bij het SUMMA college Beauty&Lifestyle in Eindhoven een nieuwe drie jarige DUO erkende MBO (bol) opleiding; Voeding- en leefstijladviseur. Naast het doceren van de vakken ‘voedingsleer’ en ‘gedrag en leefstijl’, maak ik ook onderdeel uit van de werkgroep om deze opleiding tekst en inhoud te geven zodat de studenten met een hoogwaardig studieprogramma aan de slag kunnen.

Gastdocent POST-HBO praktijkprofilering leefstijlcoach (2019-heden)

Fontys hogescholen is de eerste NVAO geaccrediteerde HBO instelling met de opleiding leefstijlcoach en de enige aanbieder in Zuidoost Brabant. Voor deze opleider verzorg ik periodiek gastlessen over praktijkpositionering voor leefstijlcoaches.
Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een combinatie van behandelingen gericht op gezondere voeding en eetgewoontes, het verhogen van de lichamelijke activiteit en eventuele specifieke toevoegingen van psychologische interventies ter bevordering van gedragsverandering bij mensen met ernstig overgewicht en verhoogd risico op chronische aandoeningen.

Coach voor coaches
Businesscoach voor ambitieuze leefstijlcoaches

Ondertussen heb ik het geluk dat ik steeds vaker gevraagd word om beginnende voeding- en leefstijlcoaches te helpen bij het opzetten of verbeteren van hun praktijkvoering. Hoe zorg je ervoor dat je praktijk succesvol wordt of blijft? Ik help coaches de betere versie van zichzelf te worden. Persoonlijke coaching op het gebied van bedrijfsvoering, zichtbaarheid, klantwerving en -binding, gesprekstechnieken en businesscases.

Vanaf 2015 heeft Nanna mij onder haar hoede genomen om het vak te leren als specialist voeding, leefstijl en gezondheid. Vanaf dat eerste moment tot nu is een wereld van verschil. Wat heb ik ontzettend veel van je geleerd, Nanna. Niet alleen het vak maar je hebt daarnaast ook je kennis in het organiseren en ondernemen met veel enthousiasme op me overgebracht. Soms gooide ze me even in het diepe om zelf te leren zwemmen, maar ze stond ook 100% voor me klaar wanneer het me zelf even niet lukte om op de kant te klimmen. Ze heeft dan ook ontzettend veel bijgedragen in mijn ontwikkeling tot professional. Nanna legt de focus op mogelijkheden in plaats van op beperkingen, ze denkt op alle manieren met je mee en ze is ontzettend professioneel en daadkrachtig in wat ze doet! Dit zie je dan ook zeker allemaal terug in de gezondheidsprogramma’s van FoodIncompany.” Susan van de Sande, specialist FOOD&YOU

CRBKO geregistreerd docent

Ben je op zoek naar een ervaren docent voeding of zoek je een kritische aanvulling voor een projectteam.
Ik denk graag mee over een passende invulling.
Graag tot ziens!
Gezonde groet, Nanna

Opleidingen & specialisaties:

 • Bachelor of Social Work – Fontys Hogescholen Eindhoven
 • Masterclass Organisatie en Management – Open Universiteit Nederland
 • Masterclass Projectmanagement – Open Universiteit Nederland
 • Mindfullness based cognitive therapy
 • HBO Medische basis
 • HBO Psychosociale basis
 • BGN Gewichtsconsulent
 • Specialisatie sport en voeding
 • Specialisatie kind en voeding
 • Specialisatie emotie-eten
 • Specialisatie natuurvoeding
 • Specialisatie eetstoornissen
 • Orthomoleculaire voedingssuppletie
 • Sappen & ontgiftingskuren
 • Basistraining ontzuren
 • Ontzuren & ontslakken
 • Ontzuren & hormonen
 • Voedingstherapie
 • Voeding & hormonen
 • Emotiemanagement
 • Stress en burnout